Πρόκειται για μια ιστορία που ανακυκλώνεται τακτικά τα τελευταία χρόνια και υποστηρίζει πως ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί μέσω κατανάλωση κουκουτσιών βερίκοκου.
Στο therapeftis.blogspot.gr, διαβάζουμε το κάτωθι:
Η συνέχεια εδώ.
Ένας πολύ επικίνδυνος μύθος για τη θεραπεία του καρκίνου
Η αμυγδαλίνη απομονώθηκε για πρώτη φορά το 1830 από δύο Γάλλους χημικούς, τους Πιερ-Ζαν Ρομπικέ και Αντουάν Μπουτρό-Τσαρλάρ. Είχε χρησιμοποιηθεί ως αντικαρκινικός παράγοντας στη Ρωσία από το 1845, και στην Αμερική το 1920. Στη δεκαετία του 1950, μια δήθεν μη τοξική, συνθετική μορφή κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για χρήση ως συντηρητικό κρέατος και αργότερα διατέθηκε στο εμπόριο ως λεατρίλη για τη θεραπεία του καρκίνου. Στη δεκαετία του 1970, η λεατρίλη (laetrile είναι τροποποιημένη ημισυνθετική μορφή της αμυγδαλίνης) κέρδισε δημοτικότητα ως αντικαρκινικός παράγοντας.
Η αμυγδαλίνη μαζί με την ημισυνθετική μορφή της λεατρίλη (laetrile) ή ψευδώς βιταμίνη Β17, έχουν προταθεί ως φάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι δεν είναι αποτελεσματικές. Η αμυγδαλίνη και η λεατρίλη δεν είναι η ίδια ουσία και αποτελούν διαφορετικές χημικές ενώσεις. Οι έρευνες έχουν δείξει πολύ μικρή αντικαρκινική δραστικότητα σε μελέτες σε ζώα και καμία αντικαρκινική δράση σε κλινικές δοκιμές με ανθρώπους. Διαβάστε για τις έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα ΕΔΩ και τις κλινικές δοκιμές με ανθρώπους ΕΔΩ από το National Cancel Institute.
Η ιστορία της αμυγδαλίνης και της λεατρίλης έχει καταγραφεί σαν μια από τις μεγαλύτερες και επικίνδυνες απάτες στις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου.
Περιστατικά δηλητηριάσεων
Το 2014, το Υπουργείο Υγείας, υποχρεώθηκε σε ανακοίνωση για περιπτώσεις δηλητηριάσεων συμπολιτών μας από κυανιούχα, λόγω κατανάλωσης πυρήνων από πικραμύγδαλα και βερίκοκα.
Περισσότερα στο ellinikahoaxes.gr.
Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως τα κουκούτσια βερίκοκου, όχι μόνο δεν μπορούν να θεραπεύσουν το καρκίνο, αλλά ενδέχεται να οδηγήσουν σε σοβαρή δηλητηρίαση.
Σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύεστε το γιατρό σας σε θέματα υγείας και όχι αμφιβόλου ποιότητας δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.