Πολλές αναρτήσεις στα ΜΚΔ, αναφέρουν πως υπάρχει, ή επίκειται συμφωνία για τη μεταφορά 500 χιλιάδων Πακιστανών εργατών στην Ελλάδα, κατόπιν συμφωνίας του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη με Πακιστανό αξιωματούχο.
ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ: Η Κυβέρνηση, μέσω του Άδωνι Γεωργιάδη, συμφώνησε με τον ειδικό βοηθό του πρωθυπουργού του Πακιστάν για τη μεταφορά 500 χιλιάδων Πακιστανών εργατών στην Ελλάδα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο ειδικός βοηθό του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα εργασίας Τζαβάντ Σοχράμπ, όπως και το Ελληνικό υπουργείο Εργασίας, αλλά και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδουν τον ισχυρισμό.
Παραδείγματα αναρτήσεων:
Τι ισχύει
Στις 19/12/2023, ο υπουργός Εργασίας της Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με τον ειδικός βοηθό του πρωθυπουργού του Πακιστάν για θέματα εργασίας Τζαβάντ Σοχράμπ. Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Πακιστανός αξιωματούχος ανέφερε:
Η συνάντησή μου με τον Έλληνα Υπουργό Εργασίας @AdonisGeorgiadis ήταν εξαιρετικά παραγωγική καθώς εξερευνήσαμε ισχυρές συνεργασίες. Επικεντρωνόμαστε στην κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας για 500,000 ειδικευμένους εργάτες, ιδίως στον τομέα των κατασκευών. Ελπίζουμε να υπογράψουμε σύντομα μια διακυβερνητική συμφωνία με την Ελλάδα, που θα ξεκλειδώσει μεγάλες ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα για τους Πακιστανούς συμπατριώτες μας. #InShaAllah
Την ανάρτηση του Τζαβάντ Σοχράμπ σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας πως ο Πακιστανός αξιωματούχος συμφώνησε με τον Άδωνι Γεωργιάδη για να έρθουν 500 χιλιάδες Πακιστανοί εργάτες στην Ελλάδα:
Λίγες ώρες αργότερα, ο Τζαβάντ Σοχράμπ προχώρησε σε διευκρινιστική ανάρτηση, όπου ανέφερε:
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ – Δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία ή ακόμα και [μνημόνιο] κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Πακιστάν για τη συμμετοχή Πακιστανών μεταναστών εργατών στον ελληνικό τομέα των κατασκευών. Ο @AdonisGeorgiadis και εγώ εξετάσαμε την πιθανότητα μελλοντικής συνεργασίας. Προσωπικά, εντυπωσιάστηκα βαθιά από την ενιαία προσέγγιση, τον πατριωτισμό και την ευφυΐα του κ. Γεωργιάδη στο να δημιουργεί νέες προοπτικές για τη χώρα του.
Διάψευση αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού υπουργείου Εργασίας. Σχετική ανάρτηση έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης:
Συμπέρασμα
Ο Τζαβάντ Σοχράμπ ανέφερε στην αρχική ανάρτηση του “Επικεντρωνόμαστε στην κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας για 500,000 ειδικευμένους εργάτες, ιδίως στον τομέα των κατασκευών“. Ωστόσο, επανήλθε με νεότερη ανάρτηση όπου διευκρινίζει πως δεν υπάρχει κάποια τέτοια συμφωνία, ούτε καν σε αρχικό επίπεδο. Ο ισχυρισμός διαψεύστηκε και από τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη.