Σε πολλά δημοσιεύματα κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός πως κυκλοφορούν φωτογραφίες του Ιλον Μασκ να δίνει τρυφερά φιλιά σε ένα θηλυκής μορφής ανθρωποειδές ρομπότ. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει.
Παραδείγματα: enikos.gr, katohika.gr, pronews.gr, κ.α.
Τα δημοσιεύματα αναφέρουν:
Έλον Μασκ: Φιλά ρομπότ στο στόμα – «Έφτιαξε τη μελλοντική σύζυγό του;»
Σάλο προκαλούν στο διαδίκτυο οι φωτογραφίες του Έλον Μασκ να δίνει τρυφερά φιλιά σε ένα θηλυκής μορφής ανθρωποειδές ρομπότ.
Είναι αλήθεια ότι ο ιδιοκτήτης της Τέσλα και του Twitter έχει γίνει διάσημος όχι μόνο για την περιουσία του, αλλά και για διάφορα παράξενα που κάνει, από το πώς προσπαθεί να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι την διάδοση διάφορων απόψεων, κυρίως συνωμοτικών, γύρω από την Covid-19. Τώρα όμως αυτές οι παράξενες φωτογραφίες πρώτα άφησαν άφωνους τους χρήστες στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια τους μπέρδεψαν.
Τι ισχύει
Οι τέσσερις εικόνες που επικαλούνται τα άρθρα και που δημοσιεύτηκαν από τον χρήστη του Twitter, Daniel Marven, δείχνουν τον Μασκ να αγκαλιάζει τέσσερις διαφορετικές γυναίκες ρομπότ, που είχαν μεταλλικά σώματα και γυναικεία πρόσωπα.
Στην πραγματικότητα, οι φωτογραφίες κυκλοφορούν από τις 4 Μαΐου 2023, στη σελίδα AI Art Universe, στο Facebook, που όπως υποδηλώνει και το όνομά της, δημοσιεύει υλικό που παράγεται με τεχνητή νοημοσύνη.
Ο δημιουργός των εικόνων, δηλώνει στο προφίλ του πως είναι ψηφιακός δημιουργός:
Έχει μάλιστα δημιουργήσει και άλλες παρόμοιες εικόνες:
Τα λογισμικά δημιουργίας εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη, εμφανίζουν μέχρι σήμερα αρκετές ατέλειες στο τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν μεγεθύνουμε μια από τις εικόνες, διαπιστώνουμε πως τα δάχτυλα, δεν είναι σωστά σχηματισμένα:
Αν και τα περισσότερα από τα υπό εξέταση δημοσιεύματα, αναφέρουν πως ο Daniel Marven αποκάλυψε ότι οι περίεργες εικόνες έγιναν στην πραγματικότητα με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, οι τίτλοι τους είναι παραπλανητικοί, διότι πληροφορούν τον αναγνώστη πως ο Μασκ φιλά ρομπότ στο στόμα:
Συνεπώς, οι φωτογραφίες του Έλον Μασκ να φιλάει γυναίκες ρομπότ στο στόμα, δεν είναι αληθινές, αλλά προϊόν κατασκευής με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης.